neděle 16. října 2016

BANANA CAKE


S mamkou jsme v Tchibu objevily formy na pečení minidortíčků s otvorem pro náplň a nemohly jsme odolat.

Na banánový korpus budeme potřebovat:
  • 310g polohrubé mouky
  • 350g cukru krupice
  • 180g másla
  • 2 banány
  • 4 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 180ml zakysané smetany
Banány rozmixujeme spolu s vanilkovým cukrem a zakysanou smetanou. Máslo o pokojové teploty s cukrem vyšleháme do pěny a za stálého šlehání přidáváme vajíčka. Potom přidáme polohrubou mouku spolu s práškem do pečiva a špetkou soli pořádně smícháme. Přidáme rozmixovanou směs banánu a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů 20 minut.

Na jahodový krém budeme potřebovat.
  • 2 jahodové pudinky
  • 150g cukru krupice
  • 750ml mléka
  • 1 máslo
  • 1 tvaroh plnotučný
  • sklenici kompotovaných nebo čerstvých jahod
Pudinky uvaříme podle obalu až na to, že místo litru použijeme pouze 750ml. Vyšleháme máslo spolu s tvarohem. Pudink přimícháme a přišleháme jahody.

Hotové dortíky necháme vychladnout a naplníme vytvořeným krémem. Na vrh pak můžete dát cokoliv se vám zachce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za tvůj komentář!