neděle 3. května 2015

ROLÁDA S JAHODAMI

Připravila jsem si pro vás další food tutorial. Tentokrát to bude něco sladkého ke kávě, nebo čaji. 
Na těsto budeme potřebovat: 4 vejce, 4 lžíce krupicového cukru, 4 lžíce polohrubé mouky a lžičku prášku do pečiva.
Troubu si hned na začátku předehřejeme na 180 stupňů. Žloutky ušleháme spolu s cukrem do světlé nadýchané pěny a přendáme do jiné mísy. Metly a mísu ve které jsme šlehaly důkladně umyjeme a šleháme sníh (pro lepší držení můžeme přidat špetičku soli). Do směsi po částech přidáváme sníh a mouku. Ke konci přimícháme kypřící prášek.
Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a rovnostranně rozetřeme. Pečeme do zlatova maximálně 10 minut.
Po vyjmutí z trouby hned překlopíme na čistou utěrku, stáhneme pomalu pečící papír a zarolujeme.
Mezitím co nám chladne roláda si připravíme krém, na který budeme potřebovat 100g bílé čokolády, 250ml smetany a 500g čerstvých jahod.
Čokoládu nalámem na kousky a vložíme spolu se smetanou do rendlíku a necháme rozpustit. Po vychladnutí vyšleháme. Přidáme jahody a promícháme.
Ke konci rozrolujeme roládu a potřeme krémem, poté znovu zarolujeme a máme hotovo. 
TIP: pokud vám nebude chtít zhoustnout smetana, můžete přidat vanilkový puding.


  






Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za tvůj komentář!