neděle 19. října 2014

FOOD TUTORIAL

Co dělat v těchto dnech, než-li jíst, meditovat a milovat. Je sobota a já nutně potřebuji něco teplého do žaludku. Co jiného než polévku. Dýňovou polévku.
Patří k mým nejoblíbenějším, a je velice snadná na přípravu.
Ze zeleniny budeme potřebovat:
Dýni (>500g) cibuli, větší bramboru, mrkev.
Dále máslo,smetanu, zeleninový vývar (bujon), sůl a pepř.

Pokrajíme cibuli na jemno a dáme restovat spolu s máslem na pánvi. Mezi tím si oloupanou a vydlabanou dýni pokrájíme na kousky spolu s bramborou a mrkvemi. 
Jako první k orestované cibuli přidáme dýni a po změknutí i zbytek zeleniny. Do hrnce přelejeme obsah z pánve a podle potřeby přidáme bujon. Po probublání a změknutí veškeré zeleniny odstavíme hrnec a rozmixujeme. Znovu přendáme na plotnu a počkáme než začne probublávat. Nalejeme půl šálku smetany, promícháme a máme hotovo.
Část dýně můžeme pokrájet na menší kousky a pokapané olejem je vložit do předehřáté trouby. Vzniknou nám tak dýňové krutonky. Ani semínka nepříjdou nazmar. Ty můžeme osmažit na pánvi a zobat jen tak, a nebo s nimi ozdobit polévku.

       



       


                                    


2 komentáře:

  1. mňam! mám na ni takovou chuť! u nás doma je dýňovka teď pořád, takže doufám, že se jí nepřejím :)
    moc hezky nafocené!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! :* je to foceno z telefonu a jem ráda, že se ty fotky povedly :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář!